Města přechodu: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Přidáno 1 021 bajtů ,  15. 11. 2021
Řádek 97: Řádek 97:


===Příklady dobré praxe===
===Příklady dobré praxe===
Iniciativy Transition sdílejí informace o svých projektech a aktivitách na svých oficiálních webových stránkách, přičemž jednotlivé iniciativy Transition je možné najít na Transition Network. Transition Network také vydala zprávu ''21 Příběhů komunitního přerodu'' (''21 stories of community transition'').
Iniciativy Transition sdílejí informace o svých projektech a aktivitách na svých oficiálních webových stránkách, přičemž jednotlivé iniciativy Transition je možné najít na [https://transitionnetwork.org/transition-near-me/ Transition Network]. Transition Network také vydala zprávu [https://transitionnetwork.org/wp-content/uploads/2018/04/COP21_21_Stories_email_Eng.pdf ''21 Příběhů komunitního přerodu'' (''21 stories of community transition'')].
 


Různé techniky, metody a procesy, které vedou k vytyčeným cílům iniciativ Transition, jsou již zmíněny v samotném textu, jejich souhrn a další dokumenty jsou zde:
Různé techniky, metody a procesy, které vedou k vytyčeným cílům iniciativ Transition, jsou již zmíněny v samotném textu, jejich souhrn a další dokumenty jsou zde:


1)   How to start
* [https://transitionnetwork.org/do-transition/starting-transition/how-to-start/ How to start]
 
* [https://cs.wikipedia.org/wiki/M%C4%9Bsto_p%C5%99echodu#Principy Obecné principy]
2)    Obecné principy
* Průvodce přechodu: [https://transitionnetwork.org/resources/essential-guide-transition/ The Essential Guide to Doing Transition]
 
** [https://cs.wikipedia.org/wiki/M%C4%9Bsto_p%C5%99echodu#12_krok%C5%AF_k_p%C5%99echodu 12 kroků k přechodu]
3)   Průvodce přechodu: The Essential Guide to Doing Transition
** [https://cs.wikipedia.org/wiki/M%C4%9Bsto_p%C5%99echodu#Sedm_%E2%80%9Eale%E2%80%9C Sedm „Ale]“,
 
* [https://transitionnetwork.org/do-transition/starting-transition/7-essential-ingredients/ The 7 essential ingredients section that has a range of resources to help you develop Transition].
a.     12 kroků k přechodu
* [https://transitionnetwork.org/do-transition/starting-transition/7-essential-ingredients/ Health Check activity that helps you to see how well your group is doing].
 
* [https://transitionnetwork.org/do-transition/starting-transition/moving-to-a-core-group/ A guide to developing a core group once your Transition initiative is up and running].
b.     Sedm „ale“,
* [https://transitionnetwork.org/do-transition/training/ Training courses you can attend online or in person].
 
* ''[https://transitionnetwork.org/wp-content/uploads/2018/04/COP21_21_Stories_email_Eng.pdf 21 stories of community transition]''
4)   The 7 essential ingredients section that has a range of resources to help you develop Transition.
* [https://www.rozvojobci.cz/news/podpora-zapojeni-obcanu-do-zivota-obce/ Rozvoj obcí a co mohou obce dělat pro rozvoj komunit]
 
5)   Health Check activity that helps you to see how well your group is doing.
 
6)   A guide to developing a core group once your Transition initiative is up and running.
 
7)   Training courses you can attend online or in person.
 
8)   ''21 stories of community transition''


Žádost o oficiální status iniciativy Transition vypadá přibližně takto. Pro aktuální žádost se obraťte na kontaktní osobu z Transition Network.  
Žádost o oficiální status iniciativy Transition vypadá přibližně takto. Pro aktuální žádost se obraťte na kontaktní osobu z Transition Network.  
Tyto webové stránky vyžadují pro svou funkci cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie

Navigační menu