Udržitelný rozvoj: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Přidáno 47 bajtů ,  30. 3. 2020
m
→‎WCED: oprava
m (→‎WCED: oprava)
 
Řádek 2: Řádek 2:


===WCED===
===WCED===
Zpráva [[WCED|Světové komise pro životní prostředí a rozvoj]] [[Naše společná budoucnost]] přinesla v roce 1987 definici trvale udržitelného rozvoje dnes již považovanou za klasickou (a stále nejlepší): "''Je to takový rozvoj, který zajistí naplnění potřeb současné společnosti, aniž by ohrozil možnost splnění potřeb generací příštích.''" Jinými slovy: ekonomický rozvoj, který nezničí základnu přírodních zdrojů a životní prostředí.
Zpráva [[Světová komise pro životní prostředí a rozvoj|Světové komise pro životní prostředí a rozvoj]] [[Naše společná budoucnost]] přinesla v roce 1987 definici trvale udržitelného rozvoje dnes již považovanou za klasickou (a stále nejlepší): "''Je to takový rozvoj, který zajistí naplnění potřeb současné společnosti, aniž by ohrozil možnost splnění potřeb generací příštích.''" Jinými slovy: ekonomický rozvoj, který nezničí základnu přírodních zdrojů a životní prostředí.


===Česko===
===Česko===
Tyto webové stránky vyžadují pro svou funkci cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie

Navigační menu