Lesní pedagogika: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Přidány 4 bajty ,  26. 5. 2016
m
oprava linku
Bez shrnutí editace
m (oprava linku)
Řádek 5: Řádek 5:
== Historie  ==
== Historie  ==


Lesní pedagogika vznikla původně v 60. letech 20. století v USA. Za jejího zakladatele je považován J. Ornell z Kalifornie. V Evropě se uchytila ve Švýcarsku a dále se od poloviny 80. let dostala do Německa a Rakouska. Začaly vznikat [[lesní mateřské školky|lesní mateřské školky ]](Waldkindergarten). Ty jsou charakteristické tím, že veškerý program se odehrává v lese a nemají zpravidla žádnou budovu. Dále vznikaly lesní školy, programy pro volný čas a zapojovali se i ochránci přírody.  
Lesní pedagogika vznikla původně v 60. letech 20. století v USA. Za jejího zakladatele je považován J. Ornell z Kalifornie. V Evropě se uchytila ve Švýcarsku a dále se od poloviny 80. let dostala do Německa a Rakouska. Začaly vznikat [[w:cs:lesní mateřská škola|lesní mateřské školky]] (Waldkindergarten). Ty jsou charakteristické tím, že veškerý program se odehrává v lese a nemají zpravidla žádnou budovu. Dále vznikaly lesní školy, programy pro volný čas a zapojovali se i ochránci přírody.  


== Cíle lesní pedagogiky  ==
== Cíle lesní pedagogiky  ==
Tyto webové stránky vyžadují pro svou funkci cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie

Navigační menu