Šablona:Citace monografie/doc: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
m
cs>Matěj Suchánek
m (→‎Název: uvozovky a nezlomitelná mezera)
cs>Utar
m (→‎Chyby, rozdíly oproti normě a možnosti zlepšení: české uvozovky, velké písmeno)
Řádek 320: Řádek 320:


;Možnosti vylepšení:
;Možnosti vylepšení:
# Opravdu norma vyžaduje výstup údaje o příjmení velkými písmeny? Dochází tím ke ztrátě informace, zejména u víceslovných nebo jinak složených příjmení nebo "příjmení".
# Opravdu norma vyžaduje výstup údaje o příjmení velkými písmeny? Dochází tím ke ztrátě informace, zejména u víceslovných nebo jinak složených příjmení nebo „příjmení“.
# Nebylo by vhodné umožnit oddělit typ zdroje od samotného titulu? Jde zejména o kvalifikační práce (např. "diplomová práce"), případně jiné specifikující údaje ("přednáška", "příspěvek na konferenci" atd.)
# Nebylo by vhodné umožnit oddělit typ zdroje od samotného titulu? Jde zejména o kvalifikační práce (např. „diplomová práce“), případně jiné specifikující údaje („přednáška“, „příspěvek na konferenci“ atd.)
# u autorů by se mělo speciálně počítat i s možností uvádět akademické tituly. Sice to není obecně zvykem, ale je zákonným právem nositele titulu, aby byl uváděn se jménem. V některých případech to může usnadnit i rozlišení od jiných autorů téhož jména.
# U autorů by se mělo speciálně počítat i s možností uvádět akademické tituly. Sice to není obecně zvykem, ale je zákonným právem nositele titulu, aby byl uváděn se jménem. V některých případech to může usnadnit i rozlišení od jiných autorů téhož jména.


Tato šablona umí detekovat některé chyby vstupů a podle nich případně kategorizuje články do [[:Kategorie:Špatné použití citační šablony]] nebo do [[:Kategorie:Chybný kód jazyka]].
Tato šablona umí detekovat některé chyby vstupů a podle nich případně kategorizuje články do [[:Kategorie:Špatné použití citační šablony]] nebo do [[:Kategorie:Chybný kód jazyka]].
Neregistrovaný uživatel
Tyto webové stránky vyžadují pro svou funkci cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie

Navigační menu