Urbanismus: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Přidáno 20 bajtů ,  16. 4. 2021
+ link
(+ link)
 
Řádek 32: Řádek 32:
===Zelené bydlení===
===Zelené bydlení===


Nejnovější trend na poli architektury je tzv.[[zelená architektura]]. V závislosti na současném obecném "návratu k přírodě" je mezi klienty stále větší tlak, aby objekty lépe zapadaly do okolního prostředí ( [[Asimilace objektů v krajině]] ). Stejně tak lidé postupně objevují pojem pasivní dům, který je nástupcem [[Nízkoenergetický dům|nízkoenergetického domu]]. Je to tedy snaha vytvořit dům, který by byl šetrný k přírodě svým materiálem, zároveň by byl co nejvíce energeticky soběstačný. Hlavní myšlenkou je tedy dokonalé utěsnění a specifická cirkulace vzduchu, která by umožnila udržovat v budově teplo, které vytváří lidé a domácí spotřebiče.
Nejnovější trend na poli architektury je tzv.[[zelená architektura]]. V závislosti na současném obecném "návratu k přírodě" je mezi klienty stále větší tlak, aby objekty lépe zapadaly do okolního prostředí ( [[Asimilace objektů v krajině]] ). Stejně tak lidé postupně objevují pojem pasivní dům, který je nástupcem [[Nízkoenergetický dům|nízkoenergetického domu]]. Je to tedy snaha vytvořit dům, který by byl šetrný k přírodě svým materiálem, zároveň by byl co nejvíce energeticky soběstačný. Hlavní myšlenkou je tedy dokonalé utěsnění a specifická cirkulace vzduchu, která by umožnila udržovat v budově teplo, které vytváří lidé a [[žrouti energie|domácí spotřebiče]].


==Města versus příroda==
==Města versus příroda==
Tyto webové stránky vyžadují pro svou funkci cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie

Navigační menu