Elektromobily: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Odebráno 15 bajtů ,  10. 6. 2013
Bez shrnutí editace
Řádek 69: Řádek 69:
====Krátký akční rádius====
====Krátký akční rádius====


Mezi nejčastěji zmiňované nevýhody elektromobilů patří kratší akční rádius (dojezdová vzdálenost). Dojezdová vzdálenost je závislá na typu baterie a jejích parametrech. Je třeba poznamenat, že díky technologickému pokroku, se průměrná dojezdová vzdálenost na jedno nabití baterií zvyšuje. Důkazem je toho společnost Sanyo s přestavěným elektromobil Daihatsu Mira, které ujelo na jedno nabití 555,6 km z Tokia do Osaky (více informací naleznete [http://www.electricmotion.cz/aktuality/novy-svetovy-rekord-v-dojezdu-elektromobilu-a1529774 zde]).
Mezi nejčastěji zmiňované nevýhody elektromobilů patří kratší akční rádius (dojezdová vzdálenost). Dojezdová vzdálenost je závislá na typu baterie a jejích parametrech. Je třeba poznamenat, že díky technologickému pokroku, se průměrná dojezdová vzdálenost na jedno nabití baterií zvyšuje. Důkazem je toho společnost Sanyo s přestavěným elektromobil Daihatsu Mira, které ujelo na jedno nabití 555,6 km z Tokia do Osaky (více informací naleznete [http://www.hybrid.cz/novinky/rekord-v-dojezdu-elektromobilu-ma-daihatsu-mira zde]).


====Vysoká pořizovací cena====
====Vysoká pořizovací cena====
98

editací

Tyto webové stránky vyžadují pro svou funkci cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie

Navigační menu